Μαθητικός διαγωνισμός φαντασίας και γρίφων λογικής

Ανακάλυψε τις δυνατότητες σου! Επιστράτευσε τη φαντασία και την δημιουργικότητα σου! Πάρε μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό φαντασίας και γρίφων λογικής “Out of the box challenge” και ξεκίνα ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Είσαι μαθητής/μαθήτρια από Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού και σου αρέσουν οι προκλήσεις;

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ξεκινάει στις 18 Μαρτίου! Ο διαγωνισμός φαντασίας και γρίφων λογικής θα λάβει χώρα σε τρεις φάσεις.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην σελίδα της Χαρισμάθειας.

Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Μια φράση που ρωτάμε συχνά τα παιδιά, και πολλές φορές γελάμε με τις απαντήσεις τους. Οι απαντήσεις των παιδιών δεν αφορούν σαφέστατα σκέψεις για επαγγελματική αποκατάσταση. Οι αυθόρμητες απαντήσεις τους στηρίζονται στα ενδιαφέροντα, στις δεξιότητες και στις φιλοδοξίες της ηλικίας τους.

Όσα πιο πολλά ερεθίσματα δίνουμε στα παιδιά για να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, τόσο πιο εύκολα θα αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα. Θα χτίσουν σταδιακά την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και θα αποκτήσουν έναν γρήγορο και ευέλικτο τρόπο σκέψης.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται με διασκεδαστικό τρόπο

Υπάρχουν πολλές έρευνες διεθνώς που υποστηρίζουν ότι μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, όπως το συμμετοχικό παιχνίδι, την επίλυση γρίφων ή απλών μαθηματικών προβλημάτων, τα παιδιά εκπαιδεύονται να αποκτούν γνώσεις με διασκεδαστικό τρόπο.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες οργάνωσης και συγκέντρωσης. Οι δεξιότητες αυτές βοηθούν τα παιδιά στην καθημερινότητα τους αλλά και στις επιδόσεις τους στο σχολείο.

Στην ομάδα του Veltisto Education, δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για αποτελεσματική καθημερινή μελέτη για τα παιδιά …. και η μελέτη γίνεται απόλαυση!

Ζήσε την εμπειρία των online μαθημάτων Δημοτικού ξεκινώντας σήμερα μαζί μας!

Ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο, υποστηρίζει ότι, δεν αποκτούν σημαντικές γνώσεις μόνο τα παιδιά από τους ενήλικες, αλλά ισχύει και το αντίστροφο!

Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικα τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει.