Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου 2023

Η ζωή μας είναι γεμάτη με στιγμές χαράς, περιπέτειας, αλλά και προκλήσεων και αγχωτικών στιγμών. Ένα συχνά παραγνωρισμένο, αλλά πολύτιμο εργαλείο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να ενισχύσουμε την ψυχολογική μας ευεξία είναι το γέλιο. Για να τιμήσουμε αυτήν την ιδιαίτερη δύναμη, κάθε χρόνο την 1η Κυριακή του Μαΐου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου δημιουργήθηκε με σκοπό να μας υπενθυμίσει τη σημασία του γέλιου στις ζωές μας και να μας ενθαρρύνει να ανακαλύψουμε τη χαρά και την ευχαρίστηση που προκαλεί. Το γέλιο είναι μια παγκόσμια γλώσσα που δεν γνωρίζει προκαταλήψεις, διαφορές ή σύνορα. Συνδέει ανθρώπους, δημιουργεί επαφές και ανακουφίζει το μυαλό και το σώμα μας.

Ως Παγκόσμια ημέρα καθιερώθηκε το 1998 και εορτάστηκε για πρώτη φορά στην Βομβάη της Ινδίας. ‘Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί σε αρκετές χώρες του κόσμου παγκοσμίως, οι οποίες διοργανώνουν εκδηλώσεις για να αναδείξουν τα θεραπευτικά οφέλη του γέλιου σε όλες τις ηλικίες και φάσεις της ζωής του ανθρώπου.

Γέλιο και μάθηση

Η δύναμη του γέλιου μπορεί να είναι καθοριστική στην καθημερινότητα μας και έχει αντίκτυπο στην διάθεση και στην ψυχολογία μας. Ιδιαίτερα την περίοδο των εξετάσεων που οι μαθητές και οι φοιτητές παρουσιάζουν έντονο άγχος, πίεση για υψηλές αποδόσεις και τους κατακλύζουν συναισθήματα κούρασης.

Διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί παγκοσμίως, τονίζουν ότι το γέλιο προάγει την συνολική ευημερία των παιδιών, καθώς τους δίνει αυτοπεποίθηση, καλή διάθεση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Στοιχεία τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τους μαθητές και τους φοιτητές που βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις τους!

Επιπλέον, το γέλιο αποτελεί έναν πολύ ισχυρό διευκολυντή μάθησης, καθώς μειώνει το άγχος του μαθητή, επαναφέρει την προσοχή του, απομνημονεύουν και θυμούνται καλύτερα τα όσα ειπώθηκαν στο μάθημα και διατηρεί το ενδιαφέρον του μαθητή για το αντικείμενο ακόμα και εκτός τάξης!

Η φιλοσοφία μας

Η ομάδα του Veltisto Education γνωρίζει καλά πώς να διευκολύνει τη διαδικασία μάθησης για τους μαθητές. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή/φοιτητή σε κάθε επίπεδο και τους παρέχουμε υποστήριξη στο να ανακαλύψουν τις ικανότητες τους και την κλίση τους, που θα τους οδηγήσει σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και ζωή.

Παράλληλα στηρίζουμε τους μαθητές και τις οικογένειες τους και ψυχολογικά, καθώς η καλή ψυχολογία μαζί με την κατάλληλη προετοιμασία είναι τα στοιχεία που θα δώσουν ώθηση στους μαθητές και τους φοιτητές να ξεπεράσουν την δυσκολία των εξετάσεων και να πετύχουν το βέλτιστο!

Με το Veltisto έχουν όλοι πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και υποστήριξη όταν τη χρειάζονται!

Ο δρόμος της επιτυχίας χαράζεται στο Veltisto!

Διαβάστε τι είπαν για εμάς!