Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Καινοτομίας και Δημιουργικότητας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου. Αποτελεί την τελευταία μέρα της εβδομάδας δημιουργικότητας και καινοτομίας, που ξεκινά στις 15 Απριλίου με την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης η οποία συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Η σημερινή μέρα αποτελεί μια υπενθύμιση για την αξία της καινοτομίας και της δημιουργικότητας σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Είναι μια ευκαιρία να προβληθεί ο ρόλος της καινοτομίας στην πρόοδο και την ανάπτυξη των ανθρώπων, ενώ αναδεικνύεται η δημιουργικότητα ως κινητήρια δύναμη για την ανακάλυψη νέων λύσεων και προκλήσεων.

Ρόλος της εκπαίδευσης

Η καινοτομία και η δημιουργικότητα αποτελούν ζωτικές δεξιότητες για τους μαθητές και πρέπει να προωθούνται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, καθώς βοηθούν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, του προβληματισμού, της εφευρετικότητας και της ικανότητας να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και οι προκλήσεις με ποικίλους τρόπους.

Οι εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που εστιάζουν στην προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη κριτικής σκέψης και προβληματισμού
  • Ενθάρρυνση της δημιουργικής έκφρασης
  • Εκμάθηση μέσω της συνεργασίας
  • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών

Επιπλέον, η τεχνολογία παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη σύγχρονη εκπαίδευση και την προώθηση της καινοτομίας. Μέσα από διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές και εργαλεία, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις, να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα και να επιλύσουν προβλήματα με δημιουργικούς τρόπους.

Μέσω της εκπαίδευσης, οι μαθητές αποκτούν τις ικανότητες που απαιτούνται για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα τους παρουσιαστούν στο μέλλον.

Στο Veltisto Education, επενδύουμε στο μέλλον των μαθητών μας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του αύριο και να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο μέλλον για τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους.

Με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας παρέχουμε στους μαθητές μας τα κατάλληλα εφόδια για να αναπτύξουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε προσωπικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Διάβασε για τη μέθοδό μας!

Από την: Τσιλιμίγκα Λαμπρινή, Στατιστικός, Εκπαιδευτικός, MSc