Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια γιορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1805).

Σκοπός: Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο. 

Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας είναι απαραίτητη στους ανθρώπους και είναι καλό να αρχίζει από τη βρεφική ηλικία.

Το βιβλίο:

  • διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες στα παιδιά
  • εξάπτει τη φαντασία τους
  • τα βοηθά να βελτιώσουν το λεξιλόγιο και τη γραφή τους!

Στο Veltisto Education θέλουμε να ενισχύσουμε την ανάγνωση βιβλίων και να δώσουμε ερεθίσματα σε όλους τους μαθητές μας μέσω της επαφής τους με τη λογοτεχνία. Συχνά προτείνουμε στους μαθητές μας τα κατάλληλα για τον καθένα αναγνώσματα και εντάσσουμε τη διαδικασία της ανάγωνσης βιβλίων ως ακόμα ένα εποικοδομητικό μέρος του μαθήματος.

Σίγουρα, κάπου σε ένα ράφι ενός βιβλιοπωλείου ή μίας βιβλιοθήκης υπάρχει το σωστό βιβλίο που σε περιμένει να το διαβάσεις… ανακάλυψε το!

Από την: Αλεξανδρή Αμαλία – Ευαγγελία, Φιλόλογος, Εκπαιδευτικός