Πανεθνική διαδικτυακή έρευνα για το άγχος των μαθητών

Είναι γεγονός ότι η διαδικασία της προετοιμασίας για κάθε είδους εξέταση επηρεάζει ψυχολογικά τους μαθητές είτε σε μικρό ή σε μεγαλύτερο βαθμό.

Έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία προς τις εξετάσεις, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.), προσκαλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες του λυκείου να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή έρευνα που αφορά το άγχος των εξετάσεων και το στρες των σχολικών/ακαδημαϊκών προσδοκιών των μαθητών.

Την έρευνα διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, σε συνεργασία με το ΠΑΔΑ,  με την Έδρα της UNESCO στην Εφηβική Υγεία και Ιατρική και με αρωγό την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.).

Η πρόσκληση αφορά τους μαθητές που φοιτούν και στις τρεις τάξεις των λυκείων σε ολόκληρη την χώρα, τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.

Σκοπός

Σκοπός της έρευνας είναι να αναγνωριστεί το επίπεδο άγχους που διακατέχει τους μαθητές και πως μπορούν να το διαχειριστούν μέσα από επιστημονικές συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες που θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες μαθητές στο τέλος της έρευνας.

Μπορείτε να λάβετε μέρος στην έρευνα συμπληρώνοντας ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο διάρκειας περίπου 15-20 λεπτών, το οποίο είναι ανώνυμο και τηρεί όλες τις βασικές αρχές δεοντολογίας, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο του ερωτηματολογίου.

Η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών είναι εθελοντική, ανώνυμη και τα στοιχεία που θα συλλεχθούν ΔΕΝ ταυτοποιούν φυσικά πρόσωπα και συλλέγονται με αποκλειστικό σκοπό την ερευνητική μελέτη των δεδομένων των απαντήσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα και να συμμετάσχετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο της έρευνας.

Ο δρόμος προς την επιτυχία

Η επιτυχία ξεκινάει από την σωστή διαχείριση του χρόνου σας!

Δεν χρειάζεται άγχος, χρειάζεται σωστή οργάνωση, συνέπεια, ενθάρρυνση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες σας και θα πετύχετε τον στόχο σας!

Η υποστήριξη των μαθητών μας σε κάθε βήμα, από το το Δημοτικό μέχρι το Γυμνάσιο, μετά στο Λύκειο και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας, για αυτό και είμαστε δίπλα σας για να σας απαλλάξουμε από το περιττό άγχος την περίοδο των εξετάσεων, μέσω της άρτιας προετοιμασίας!

Είμαστε δίπλα σας για το βέλτιστο αποτέλεσμα!