Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι!

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος εκτός από βουτιές στη θάλασσα και πολλά παγωτά έχουν και ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό. Αν και τα θερινά συνεχίζονται για κάποιους μαθητές, τα σχολεία είναι κλειστά και οι μαθητές απαλλάσσονται από τις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις του σχολείου.

Είναι μία καλή περίοδος για τους μαθητές να διαβάσουν εξωσχολικά βιβλία. Υπάρχουν πολλών ειδών βιβλία που μπορεί να διαβάσει ένας έφηβος. Λογοτεχνικά, ιστορικά, κοινωνικά και πολλά άλλα.

Προτάσεις

Ανακαλύψαμε τρία βιβλία που θα ταξιδέψουν και θα συναρπάσουν τους εφήβους αναγνώστες:

  • Πως μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο

Μπορεί να αλλάξει ο κόσμος που ζούμε; Μπορεί να γίνει καλύτερος; Πως μπορούμε να συμβάλλουμε εμείς σε αυτό; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε σε αυτό το βιβλίο. Είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων με πολλές ιδέες για να αλλάξει ο κόσμο μας προς το καλύτερο. Πληροφορίες για το βιβλίο διαβάστε εδώ.

  • Αν έρθεις σαν τον άνεμο

Ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει μέχρι τη Νέα Υόρκη και τη ζωή δύο εφήβων, που ενώ είναι διαφορετικοί και αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες καταφέρνουν και να είναι μαζί, αδιαφορώντας για τη γνώμη των άλλων. Ως αναγνώστες θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το πρόβλημα του ρατσισμού και άλλων σημαντικών ζητημάτων που μπορεί να υπάρξουν σε οποιαδήποτε κοινωνία. Σημαντικές πληροφορίες για το βιβλίο διαβάστε εδώ.

  • Ένα αγγελάκι στα Εξάρχεια

Αν θέλετε να μάθετε για την Αθήνα της δεκαετίας του ΄50 τότε το αγγελάκι των Εξαρχείων θα σας εξηγήσει όλα τα ιστορικά, και όχι μόνο, δρώμενα της συγκεκριμένης εποχής. Το κείμενο είναι άμεσο και με αρκετές δόσεις χιούμορ. Είναι ένας ξεκούραστος τρόπος για εκμάθηση και κατανόηση της ζωής και της εξέλιξης της Ελλάδας στα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο διαβάστε εδώ.

Ευκαιρίες μάθησης

Το διάβασμα δεν πρέπει να είναι μόνο μια υποχρέωση, αλλά μια ευχάριστη περιπέτεια που ανοίγει τον δρόμο για ακόμα περισσότερες ευκαιρίες μέσω της μάθησης. Στο Veltisto Education πιστεύουμε ότι η παιδαγωγική προσέγγιση που ακολουθούμε ενθαρρύνει τους μαθητές να σκέφτονται ευφυέστερα, να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και να αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της κριτικής σκέψης.

Όλα τα καλά βιβλία έχουν κάτι κοινό: είναι πιο αληθινά απ’ ό,τι αν είχαν συμβεί πραγματικά.

Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Αμερικανός συγγραφέας, Κάτοχος Νόμπελ 1954

Καλές βουτιές και καλή ανάγνωση!

Από την: Τσιλιμίγκα Λαμπρινή, Στατιστικός, Εκπαιδευτικός, Msc