Μαθηματικοί διαγωνισμοί 2023-2024

Οι μαθηματικοί διαγωνισμοί αποτελούν έναν πολύτιμο τρόπο για την ανάδειξη των μαθηματικών μυαλών, καθώς προωθούν και αναδεικνύουν την ανταγωνιστικότητα, τη δημιουργικότητα και την αγάπη για τα μαθηματικά. Κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών, οι μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα και γρίφους που απαιτούν σκέψη και αυτό τους βοηθάει να διευρύνουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους στα μαθηματικά.

Οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί αναδεικνύουν τα μαθηματικά μυαλά διότι αναγκάζουν τους συμμετέχοντες να σκέφτονται γρήγορα, με ακρίβεια και δημιουργικά. Οι μαθητές πρέπει να αναζητήσουν λύσεις σε ασκήσεις που συχνά είναι δύσκολα και προκαλούν την εφεύρεση νέων μαθηματικών μεθόδων. Αυτό ενθαρρύνει την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και της ικανότητας αντιμετώπισης δυσκολότερων ασκήσεων.

Πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός 2024

Ο Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός 2024, θα διεξαχθεί από 8 έως 11 Φεβρουαρίου 2024. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει διαδικτυακά και απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολείων της Ελλάδας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητικό έπαινο ως επιβράβευση για την προσπάθειά τους.

Τα θέματα του διαγωνισμού αφορούν συγκεκριμένα κεφάλαια από την ύλη των σχολικών βιβλίων και με την εγγραφή τους στο διαγωνισμό παρέχεται πλήρες υλικό προετοιμασίας με παραδείγματα και ενδεικτικές ασκήσεις.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις οδηγίες εγγραφής και διεξαγωγής του διαγωνισμού στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός «Ο ΘΑΛΗΣ»

Ο 84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» 2023-2024, θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023. Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές και μαθήτριες από Β’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου. Οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους 3 ώρες για να απαντήσουν σε 4 θέματα πλήρους ανάπτυξης. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στα εξεταστικό κέντρο που θα δηλώσει ο κάθε μαθητής. Οι μαθητές που θα διακριθούν θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον μαθηματικό διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.

Τα θέματα του διαγωνισμού αφορούν την ύλη των σχολικών βιβλίων των προηγούμενων τάξεων, από αυτή που φοιτούν οι μαθητές τη φετινή χρονιά και παρέχονται σημειώσεις στη σελίδα του διαγωνισμού.

Προετοιμασία διαγωνισμών

Για να αναδειχθούν τα μαθηματικά μυαλά ανάμεσα στους μαθητές στην Ελλάδα, απαιτείται η δημιουργία ενός ενθαρρυντικού περιβάλλοντος για τη μάθηση των μαθηματικών.

Στο Εκπαιδευτικό μας κέντρο αναλαμβάνουμε την προετοιμασία μαθητικών διαγωνισμών όλων των μαθημάτων και των σχολικών τάξεων. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του κάθε διαγωνισμού και προετοιμάζουμε κατάλληλα τους μαθητές μας. Συμβουλεύουμε αυτούς που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους, για να έχουν πλήρη γνώση των απαιτήσεων του διαγωνισμού, και τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν στον κατάλληλο διαγωνισμό για αυτούς. Οι μαθητές μας αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταγωνιστούν σε πανελλήνιους και διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς.

Η προετοιμασία Πανελλήνιων και Διεθνών μαθητικών διαγωνισμών είναι εξειδίκευσή μας!

Έλα και εσύ στο Veltisto Education και ανακάλυψε τις δυνατότητες σου! Είμαστε μαζί σου στο ταξίδι της γνώσης!