Οι αριθμοί στη ζωή μας

Όλη μας η ζωή, από την ημέρα που γεννιόμαστε, είναι συνδεδεμένη με τους αριθμούς. Τους χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα πολύ πιο συχνά από όσο το αντιλαμβανόμαστε. Χωρίς τους αριθμούς η επιβίωση μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολη και εντελώς διαφορετική. Είμαστε πλήρως συνδεδεμένοι με τους αριθμούς!

Που εμφανίζονται οι αριθμοί:

  • Στα χαρακτηριστικά των ανθρώπων (Ύψος, Βάρος, Ηλικία)
  • Στα ρολόγια μας (η ώρα αποτελείται από συγκεκριμένους συνδυασμούς αριθμών)
  • Στα χρήματα και στις αγορές αγαθών (όσο μεγαλύτερος ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη η αξία ενός χαρτονομίσματος ή ενός αγαθού)
  • Στα παιχνίδια (όλοι μαθαίνουμε την προπαίδεια του πέντε από το κρυφτό)
  • Στα φυσικά φαινόμενα (για παράδειγμα: η θερμοκρασία έφτασε στους 40 οC ή ο σεισμός ήταν 4,6 ρίχτερ)

…και σε πολλές άλλες περιπτώσεις!

Αριθμοί και σχολείο

Η πρώτη μας επαφή με τους αριθμούς γίνεται στο σχολείο. Αρχίζουμε δειλά, δειλά να μετράμε μέχρι το 10 στο Νηπιαγωγείο, να κάνουμε πράξεις στο Δημοτικό και προετοιμαζόμαστε για το Γυμνάσιο και το Λύκειο, εκεί που οι αριθμοί κάνουν πάρτι! Δεν υπάρχει σχολική μέρα που να μην εμφανιστούν έστω και σε ένα μάθημα. Ειδικά αν στο πρόγραμμα υπάρχουν Μαθηματικά ή Φυσική ή Χημεία, η εμφάνισή τους είναι πολύ έντονη. Όμως, αν το παρατηρήσουμε ακόμα καλύτερα υπάρχουν και στα υπόλοιπα μαθήματα. Ακόμη και στη Γλώσσα και στα Αρχαία όλο και κάποιο αριθμός θα εμφανιστεί ολογράφως. Επίσης, στη Γυμναστική μας τους αναφέρουν συχνά. Κάθε μάθημα της Γυμναστικής ξεκινάει με δύο, τρεις ή πέντε γύρους χαλαρό τρέξιμο για προθέρμανση. Τέλος, έχετε σκεφτεί να ζωγραφίσετε πάνω σε αριθμούς; Ο αριθμός ένα φτιάχνει ένα ωραιότατο καραβάκι και ο αριθμός δύο ένα πανέμορφο παπάκι. Και όχι μόνο…

Οι επιτυχίες του εκπαιδευτικού μας κέντρου μιλάνε μέσα από τους αριθμούς επιτυχιών που έχουμε κάθε χρόνο! Επικοινώνησε μαζί μας για την προετοιμασία σου σε όλα τα μαθήματα!

«Τα πάντα γίνονται σύμφωνα με αριθμούς.»

Πυθαγόρας, Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος (580- 490 π.Χ.)

Από την: Τσιλιμίγκα Λαμπρινή, Στατιστικός, Εκπαιδευτικός, MSc