36ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας – Ολυμπιάδα Χημείας 2023

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκήρυξε τον 36ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.). O διαγωνισμός θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 19 Μαρτίου 2023.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ. Στον διαγωνισμό επίσης, μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ώρες έναρξης του διαγωνισμού είναι διαφορετικές σε κάθε τάξη συμμετεχόντων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 17 Μαρτίου 2023!

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία εγγραφής, την εξεταζόμενη ύλη και το πρόγραμμα του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών για τον διαγωνισμό.

Η επιστήμη της Χημείας

Η Χημεία  αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις Φυσικές επιστήμες, η οποία  μελετά τα χημικά στοιχεία και τον τρόπο με τον οποίο αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω χημικών δεσμών.

Η χημεία σαν επιστήμη εμπλέκεται και με άλλες επιστήμες όπως τη Φυσική, τη Βιολογία, τη Γεωλογία, την Φαρμακολογία αλλά και την Εγκληματολογία με τη συλλογή σημαντικών στοιχείων για την διαλεύκανση υποθέσεων π.χ. στοιχεία DNA.

Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία, την εξέλιξη και τους τομείς της Χημείας στην ιστοσελίδα του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σου αρέσει η Χημεία και δεν γνωρίζεις που μπορείς να απασχοληθείς? Έχεις πολλές διεξόδους, είτε ως ερευνητής σε εργαστήριο, είτε ως χημικός στην βιομηχανική παραγωγή, είτε ως τεχνολόγος τροφίμων, είτε ως τεχνικός ποιοτικού ελέγχου σε προϊόντα είτε ως στέλεχος σε άλλους τομείς δραστηριότητας όπως η Οινολογία ή η Εγκληματολογία και πολλές άλλες!

Όποιο και αν είναι το πάθος σου, είμαστε εδώ για να σε στηρίξουμε έμπρακτα και υπεύθυνα!

Γνωρίστε μας!