Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2023 

Στις 4 Μαρτίου ξεκινάει η Α’ φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής Γενικού Λυκείου 2023

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών προσκαλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες και των τριών τάξεων του Γενικού λυκείου, να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό φυσικής.

Οι μαθητές εξετάζονται στην ύλη που έχει εισηγηθεί το Ι.Ε.Π. και έχει ανακοινώσει το ΥΠΑΙΘ για τα αντίστοιχα επίπεδα.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2023 και για τις τρεις τάξεις, θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής συνεχίζουν να υποβάλλονται έως τις 28/2/2023!

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής, τα εξεταστικά κέντρα και το υλικό προετοιμασίας στη σελίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Η επιστήμη της Φυσικής

Φυσική όπως αναφέρεται και στο όνομα της, είναι μια επιστήμη που μελετά ότι σχετίζεται με την φύση. Αυτό την καθιστά μια από τις παλαιότερες επιστήμες που προσπαθεί να εξηγήσει τη συμπεριφορά του σύμπαντος και πως τα στοιχεία της ύλης αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Μέσα από την παρατήρηση των φυσικών φαινομένων η επιστήμη της φυσικής εξελίσσεται και αλληλοεπιδρά και με άλλους διεπιστημονικούς τομείς έρευνας, όπως είναι τα Μαθηματικά, η Αστρονομία, η Φυσικοχημεία, η Αστροφυσική, η Πυρηνική Φυσική, η Κβαντική Φυσική κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα για τις θεωρίες και τα πειράματα της θετικής επιστήμης της Φυσικής στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Θέλεις να περάσεις σε κάποια Πολυτεχνική σχολή ή στις επιστήμες Υγείας? Ή απλά σου αρέσει η Φυσική? Όποια και αν είναι η κλίση σου έλα μαζί μας να σχεδιάσουμε το δρόμο για το βέλτιστο από νωρίς!

Εμπιστεύσου μας!