Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Στις 23 Απριλίου του 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο πολύ μεγάλα και σημαντικά ονόματα από τον χώρο των γραμμάτων: ο Άγγλος δραματουργός και συγγραφέας θεατρικών έργων Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Ισπανός συγγραφέας του ‘Δον ΚιχώτηΜιγκέλ Ντε Θερβάντες. Με αφορμή το διπλό αυτό στενάχωρο γεγονός, η UNESCO αποφάσισε να καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Σε όλα τα μέρη της Γης γίνονται πολλές εκδηλώσεις την ημέρα αυτή. Στην Ελλάδα διοργανώνονται βραδιές ανάγνωσης βιβλίων, οι δημοτικές βιβλιοθήκες ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται μικρούς και μεγάλους και φυσικά τα βιβλιοπωλεία κάνουν ειδικές προσφορές ώστε να προσφέρουν τη γνώση στο αναγνωστικό τους κοινό. Στην Καταλονία, εορτάζεται η ‘Ημέρα των Βιβλίων και των Ρόδων’, όπου τα ερωτευμένα ζευγάρια με σύνθημα το ‘ένα λουλούδι για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα’, ο άντρας χαρίζει στην αγαπημένη του ένα λουλούδι και αυτή θα του δώσει ένα βιβλίο. Στη Βαρκελώνη φημολογείται ότι την ημέρα αυτή πωλούνται κάθε χρόνο γύρω στις 450.000 βιβλία.

Παρόλο που ζούμε στην εποχή του διαδικτύου, το βιβλίο δεν έχει χάσει την θέση και την αξία του. Είναι το μέσο για να οδηγηθούμε σε νέους τόπους, να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους που ξεπηδούν από τις σελίδες του.

Στο Veltisto Education, ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσα από την ανάγνωση. Μέσω της ανάγνωσης, οι μαθητές μας εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, ενισχύουν την κατανόηση και αναπτύσσουν την ικανότητα να εκφράζουν τις σκέψεις τους με σαφήνεια και ακρίβεια.

Ας μην αφήσουμε τη φαντασία μας και τη μυρωδιά των βιβλίων να παραγκωνιστούν από τις οθόνες…

Από την: Αλεξανδρή Αμαλία – Ευαγγελία, Φιλόλογος, Εκπαιδευτικός