Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας

Κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας. Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), ορίστηκε η ημέρα που να είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στην αναγνώριση της σημασίας της ευτυχίας στη ζωή μας.

Η ευτυχία δεν είναι απλά η απόλαυση μιας στιγμιαίας χαράς ή η επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Είναι μια συνολική αίσθηση ευημερίας και ικανοποίησης, που προκύπτει από την ισορροπημένη ανάπτυξη των φυσικών, ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών πτυχών του ανθρώπου.

Η Σημασία της Ευτυχίας στην Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση δεν πρέπει να επικεντρώνεται αποκλειστικά στη μετάδοση γνώσεων. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της εκπαίδευσης χρειάζεται να είναι η προετοιμασία των μαθητών για μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή. Αυτό σημαίνει να δίνεται έμφαση όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων, αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επίλυση προβλημάτων, η επικοινωνία και η αντιμετώπιση των συναισθημάτων.

Ένας σημαντικός παράγοντας στην ευτυχία των μαθητών είναι η αίσθηση της σύνδεσής τους με το περιβάλλον και την κοινότητά τους. Είναι αναγκαίο μέσω της εκπαίδευσης να διδάσκεται η αποδοχή και η κατανόηση της διαφορετικότητας, ώστε οι μαθητές να είναι ευαισθητοποιημένοι και να σέβονται τους συνανθρώπους τους.

Επίσης, η σωστή εκπαίδευση ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ατομικών δεξιοτήτων και την επίτευξη προσωπικών στόχων. Οι μαθητές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να αξιοποιούν τις δικές τους δυνατότητες, δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.

Πληροφορίες και διασκέδαση

  • Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο. Ακολουθούν η Δανία και η Ισλανδία.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι η ευτυχία μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο,  κάνοντας πιο ευτυχισμένους τους ανθρώπους γύρω σας.
  • Μια ευγενική πράξη και η βοήθεια σε άλλα άτομα μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση της ευτυχίας και της ικανοποίησης.
  • Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, καθώς μειώνει το άγχος και το στρες.

Στο Veltisto Education κατανοούμε τις ανάγκες του κάθε μαθητή και δημιουργούμε ένα ισορροπημένο περιβάλλον μάθησης. Εκτός από τις απαραίτητες γνώσεις, παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για ένα ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον γεμάτο ευτυχία και ευημερία.

Από την: Τσιλιμίγκα Λαμπρινή, Στατιστικός, Εκπαιδευτικός, MSc