Βιβλιοπροτάσεις για παιδιά Δημοτικού!

Το καλοκαίρι συνεχίζεται και οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και τα φροντιστήρια δέχονται παλιούς και νέους μαθητές για τις επαναλήψεις και την προετοιμασία για τη νέα χρονιά.

Οι μικροί μας μαθητές, παράλληλα με τις βουτιές στη θάλασσα, κάνουν την απαραίτητη επανάληψη για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας σχολικής χρονιάς. Εμείς τους προτείνουμε να διαβάσουν μερικά εξωσχολικά βιβλία για να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο.

Προτάσεις

Βρήκαμε μερικά κλασσικά και διαχρονικά βιβλία που θα ‘ταξιδέψουν’ τους μικρούς μας μαθητές και όχι μόνο:

  • Η καλύβα του μπάρμπα- Θωμά

Σε μία άδικη και ρατσιστική κοινωνία που ζούμε ακόμα και σήμερα, άνθρωποι σαν τον ήρωα του βιβλίου μας θυμίζουν ότι όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι και δίκαιοι με τους άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς, άνθρωποι σαν τον συγκεκριμένο ήρωα υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Ελπίζουμε και βασιζόμαστε στη νέα γενιά και τις θετικές αλλαγές που θα φέρει!

  • Η μαύρη καλλονή

Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι χρειάζονται σεβασμό και αγάπη. Κάτι που δυστυχώς δεν είναι δεδομένο, καθώς πολλοί άνθρωποι κακομεταχειρίζονται και βασανίζουν τα ζώα. Το όμορφο άλογο της ιστορίας μας διηγείται την κακή συμβίωση του με τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Όμως, αναφέρεται και στις συμβίωση με ανθρώπους που το αγαπούσαν. Ίσως η πιο όμορφη λέξη του κόσμου, η αγάπη, αναλύεται πλήρως στο συγκεκριμένο βιβλίο και παρουσιάζεται σε όλες τις μορφές της.

  • Από τη Γη στη Σελήνη

Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι ο άνθρωπος έχει πατήσει το πόδι του στη Σελήνη, αυτό που στην καθημερινότητα μας το λέμε φεγγάρι. Η τεχνολογία, που συνεχώς εξελίσσεται, έχει βοηθήσει τον άνθρωπο να κάνει και αυτό το σημαντικό βήμα. Όμως ένας συγγραφέας, ο Ιούλιος Βερν, το είχε προβλέψει και παρουσίασε μια ιστορία για ένα ταξίδι από τη Γη στη Σελήνη. Τη συγκεκριμένη ιστορία σας προτρέπουμε να διαβάσετε και σίγουρα θα κάνετε ένα όμορφο, αλλά δύσκολο ταξίδι.

Σημαντικές πληροφορίες για τα βιβλία που σας προτείναμε, καθώς και άλλα βιβλία παρόμοια με αυτά θα βρείτε στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων της Σειράς Τόξο.

Υποστήριξη του μαθητή δημοτικού

Στο Veltisto Education δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για τους μικρούς μας μαθητές για αποτελεσματική καθημερινή μελέτη, συνδυάζοντας έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο εκπαίδευσης… και η μελέτη γίνεται απόλαυση!

Διαβάστε περισσότερα για την μέθοδο μας!

Δεν υπάρχει παιδί που να μισεί το διάβασμα.

Υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν βρει το κατάλληλο βιβλίο.

Frank Serafini, Συγγραφέας

Καλό αναγνωστικό ταξίδι!

Από την: Τσιλιμίγκα Λαμπρινή, Στατιστικός, Εκπαιδευτικός, Msc